Beachduo Brouwer/Meeuwsen in Hoofdtoernooi

cev-satellite-hoofdtoernooi-brouwer-meeuwsen.nlBij de CEV Satellite Beach Volleyball in Aalsmeer stonden vandaag de kwalificaties op het programma. In totaal streden 21 duo’s voor acht resterende plaatsen in het hoofdtoernooi.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kwamen als enige Nederlanders in actie. Door winst tegen Petrov en Povjakel (EST) staan ze morgen in het hoofdtoernooi. Voor de Esten was het de tweede wedstrijd van de dag. De eerste ronde waren ze doorgekomen na een zwaar bevochte zege tegen Pelka en Kaczmarek (POL) in drie sets. Dat was terug te zien in de wedstrijd tegen Brouwer en Meeuwsen. Toch liet het Nederlandse duo zien het niveau van kwalificaties eigenlijk te zijn ontgroeid. Het talentvolle duo speelde geconcentreerd, maar haalde ook niet het onderste uit de kan.

Dat hoefde vandaag ook niet, daarvoor maakte de Letse tegenstanders te veel fouten. Het valt te prijzen dat Brouwer en Meeuwsen de wedstrijd professioneel en volwassen uitspeelden. In beide sets konden de Letten tot de technical time-out meekomen. Daarna werd er snel een definitief gat geslagen. Opnieuw speelde Robert Meeuwsen daarin een belangrijke rol. Zijn blok was van grote waarde, het zorgde er mede voor dat het geloof in een goede afloop bij Petrov en Povjakel snel vervloog. Het werd uiteindelijk 21-14 en 21-12.

Leave a Reply

  

  

  

Seo Packages